“Jeg kunne høre hende hviske takket være direkte streaming”

Læs om Martys glæde ved at kunne tale med familien i hele verden

Med fire voksne børn og tre små børnebørn kender Marty, der er bimodal Cochlear-implantat-bruger, alt til, hvor vigtigt det er at kunne holde forbindelsen til familien.

Før coronapandemien gjorde det vanskeligt og farligt at rejse, tog Marty og hendes mand på ferie i Storbritannien to eller tre gange om året sammen med deres søn Christopher og hans unge familie. Restriktionerne har nu betydet, at de ikke har kunnet tilbringe tid sammen med deres børnebørn, som de tidligere har passet flere gange om ugen, da de bor i nærområdet, eller tage på weekendbesøg hos familien.

“Vores familie er meget tæt knyttet til hinanden,” siger Marty. “Nu bruger vi FaceTime og Zoom til at holde forbindelsen.” Ved planlagte chats har Marty fundet ud af, at hun foretrækker at streame hele samtalen direkte til Cochlear™ Nucleus® 7-lydprocessoren på højre øre og til høreapparatet på venstre øre via Nucleus Smart App på iPhonen. Andre familiemedlemmer kan deltage i chatten via deres egne telefoner. Muligheden for automatisk at parre begge apparater med henblik på at streame telefonopkald og musik var den primære årsag til, at Marty tidligere i år valgte at opgradere sit høreapparat til ReSound ENZO 3D™.

Marty elsker at tilbringe tid online med sit 5-årige barnebarn og hans lillesøster, hvor de synger sange, læser bøger og hygger sig med remser og bogstavleg.

“Nucleus 7 er helt afgørende for, at jeg kan høre, hvad de siger,” fortæller Marty. For nylig legede hun en farveleg med sit 3-årige barnebarn via FaceTime, hvor de skulle sætte navn på farven. “Hun var så sød til at hviske navnet på farven til mig, når det blev min tur, og takket være direkte streaming til mit højre øre, så kunne jeg høre, hvad hun hviskede. Det var virkelig morsomt!”

Marty bruger også Nucleus Smart App til at holde et vågent øje med statistikken i Høretrackeren og de normale indstillinger. “Jeg synes, det er vigtigt at følge med i, hvor lang tid jeg tilbringer i et tale-lytte-miljø,” siger Marty. “Og så kan jeg godt lide at tjekke, at processoren kører på den bedste lydstyrkeindstilling.” Med appen kan hun også følge med i status for batteriet i lydprocessoren, når hun forbereder sig til at deltage i et videoopkald, der varer halvanden times tid.

For nyligt oplevede Marty, at hendes hørelse på venstre øre var blevet så meget ringere, at høreapparatet ikke længere var til nogen hjælp. Hun har nu planer om at få endnu et Cochlear-implantat og endnu en Nucleus® 7- eller Kanso® 2-lydprocessor, lige så snart kirurgen har fundet en åbning i kalenderen.

Denne hørenedsættelse har medført, at Marty nu er mere afhængig af muligheden for direkte streaming til Nucleus® 7-lydprocessoren for at høre en samtale klart og tydeligt.

“Jeg streamer altid alle telefonsamtaler med familie og venner,” siger Marty. “Direkte streaming til Nucleus® 7-lydprocessoren er absolut den bedste måde at høre telefonsamtaler på, især efter det nylige høretab på mit venstre øre.”

Når hørelsen er genskabt i begge ører, vil det ifølge Marty også hjælpe med balancen og med at retningsbestemme lyden – begge vigtige faktorer, som gør det muligt for Marty at følge med i samtalen ved middagsbordet og mestre naturstierne i sikker stil.

“Jeg er ivrig fortaler for at bruge alle de værktøjer, man har i kassen, så når jeg nu har to ører, så vil jeg da gerne kunne bruge dem,” siger Marty. “Jeg kan kun anbefale at få behandlet hørelsen i begge sider, hvis det er muligt. Det har så afgjort været godt for mig at kunne høre på begge ører de seneste otte år, og med mit implantat nummer to på vej senere i år, ser jeg frem til at kunne nyde bilateral hørelse.”

Hvordan kan Nucleus 7 eller Kanso 2 hjælpe dig med at holde forbindelsen til familie og venner?

_____

Cochlear Nucleus 7- og Kanso 2-lydprocessorerne er kompatible med Apple- og Android-enheder. Besøg www.cochlear.com/compatibility og www.resound.com/compatibility for at få flere oplysninger om kompatibilitet og enheder

Android er et varemærke tilhørende Google LLC. Google Play er et varemærke tilhørende Google LLC.

Apple, FaceTime, iPhone er varemærker tilhørende Apple Inc., registreret i USA og andre lande.

ReSound og ENZO 3D er varemærker tilhørende GN Hearing A/S.

Hjælp os med at gøre Cochlear Family News endnu bedre.
Hvad synes du om artiklen?

Standardansvarsfraskrivelse

Spørg din læge om behandling af høretab. Udbytte kan variere, og din læge vil rådgive dig om de faktorer, der kan påvirke dit udbytte. Læs altid brugsanvisningen. Ikke alle produkter kan fås i alle lande. Kontakt din lokale Cochlear repræsentant for produktoplysninger.

De synspunkter, brugeren giver udtryk for, repræsenterer brugerens egne holdninger. Kontakt din læge for at afgøre, om du kan anvende Cochlear-teknologi.

For at se en komplet liste over Cochlear´s varemærker, besøg venligst vores side med Betingelser for brug.