“The Incredible Hulk” bruger cochlear-implantat

Skuespilleren Lou Ferrigno fortæller, at brugen af et cochlear-implantat er "som at leve mit liv om igen".

Lou Ferrigno, som er bedst kendt for sin hovedrolle i den amerikanske tv-serie The Incredible Hulk, har taget det første skridt i behandlingen af sin hørenedsættelse ved at få et cochlear-implantat, så han kan opfylde sin ambition om at forblive i god form op gennem årene.

Se med, når skuespiller, fitnessekspert og pensioneret bodybuilder Lou Ferrigno, 69, får tilsluttet sit cochlear-implantat og kan høre igen (kun engelske undertekster).

Ferrigno er den yngste og eneste vinder af Guinness World Record™ IFBB-titlen Mr. Universe to gange i træk, og han har kæmpet med hørenedsættelse næsten hele sit liv.

Hørenedsættelsen skyldes en række øreinfektioner, da Ferrigno var ganske lille, og allerede som fireårig begyndte han at bruge høreapparat. Gennem årene afprøvede han forskellige slags høreapparater, men ingen af dem hjalp ham med at opnå den hørelse, han ønskede.

I februar 2021 fik han indopereret et cochlear-implantat og bruger i dag en Cochlear™ Kanso®2-lydprocessor.

“Jeg arbejdede hårdt i mange år for at lære at tale og høre med høreapparater, men det gik op for mig, at med min svære hørenedsættelse ville selv det bedste høreapparat i verden ikke kunne give mig den taleklarhed, jeg ønskede,” fortæller Ferrigno.

“Mit cochlear-implantat har på ingen tid løftet min hørelse til et nyt niveau. Det er som at leve mit liv om igen.”

Ferrigno beskriver glæden ved at kunne høre hustruen hviske på 15 meters afstand i parrets hjem, efter han havde fået sit implantat. Han blev overrasket over de små lyde fra omgivelserne, som han pludselig kan høre, som f.eks. husholdningsapparater, der klikker og tikker. Og så glæder han sig meget til at høre sine tvillingebørnebørns stemmer.

“Jeg har levet med svær hørenedsættelse næsten hele mit liv, og hvis mit cochlear-implantat allerede fungerer, som det skal, kan det måske give andre håb for fremtiden. Jeg ville ønske, jeg havde fået et cochlear-implantat tidligere. Der er ingen skam i hørenedsættelse og i at få det behandlet.”

Ferrigno har arbejdet med sin høreterapi og ‑rehabilitering, ligesom han træner kroppen med bodybuilding, for det kræver arbejde, øvelse og tålmodighed, understreger han. Han fremhæver, at hans engagement i rehabiliteringen, som blandt andet omfatter terapiapps og onlineoplæg og -videoer, har været afgørende for den hurtige succes, han har oplevet med sit cochlear-implantat: “Jo mere, du lægger i det, desto bedre bliver resultatet.”

Hvad kan du gøre?

Du kan hjælpe andre i din omgangskreds ved at opfordre dem til at få undersøgt deres hørelse.

_____

Referencer

Guinness World Record er et varemærke tilhørende Guinness World Records Limited.

The Incredible Hulk er et varemærke tilhørende Marvel Characters, Inc.

Lou Ferrigno modtager betaling for sin promovering af Cochlear, men de behandlings- og helbredsmæssige beslutninger er truffet af Ferrigno selv i samråd med hans hørespecialist.

Hjælp os med at gøre Cochlear Family News endnu bedre.
Hvad synes du om artiklen?

Standardansvarsfraskrivelse

Spørg din læge om behandling af høretab. Udbytte kan variere, og din læge vil rådgive dig om de faktorer, der kan påvirke dit udbytte. Læs altid brugsanvisningen. Ikke alle produkter kan fås i alle lande. Kontakt din lokale Cochlear repræsentant for produktoplysninger.

De synspunkter, brugeren giver udtryk for, repræsenterer brugerens egne holdninger. Kontakt din læge for at afgøre, om du kan anvende Cochlear-teknologi.

For at se en komplet liste over Cochlear´s varemærker, besøg venligst vores side med Betingelser for brug.