Slik takler du støyende omgivelser på jobben

Fernando syntes det var vanskelig i støyende omgivelser. Finn ut hvordan han nå kan delta han uten problem på store, globale konferanser.

Fernando lever og ånder for den globale økonomien. 46-åringen må som økonomisjef for et børsnotert transportselskap i Sao Paulo i Brasil, holde seg oppdatert på trender som påvirker verdensøkonomien – alt fra fremvoksende handelskriger til fornybar energi.

Derfor måtte han simpelthen benytte muligheten til delta på en bankkonferanse i hjembyen om aktuelle geopolitiske trender. Konferansen ble arrangert av Bank of America.

Fernando brydde seg ikke om at han var en av rundt 1000 bankfagfolk på det som vanligvis er et veldig støyende arrangement – selv om han har hørselstap og er bilateral bruker av cochleaimplantat.

«Det ville ha vært et stort hinder for meg før i tiden», sier Fernando, som ble født med moderat til alvorlig hørselstap.

Takket være lydprosessoren Cochlear™ Nucleus® 6 er problemer med å høre og forstå stemmer i støyende omgivelser noe Fernando har lagt bak seg. Den innebygde SmartSound® iQ med SCAN-teknologien automatisk analyserer omgivelsene og tilpasser lydbildet for å optimalisere hørselen.

«Den kutter ut bakgrunnsstøyen, slik at det går ann å forstå samtaler og tale i støyende omgivelser. Nå forstår jeg 100 % av det de sier på en bankkonferanse.»

Fernando

Å forstå detaljene er viktig for Fernando, Han er avhengig av å holde seg oppdatert på den nyeste markedsinformasjonen når han forhandler om store lån og derivater med internasjonale banker og investorer.

Takket være teknologien er det ikke noe problem for Fernando å delta på nettseminarer, holde presentasjoner og forstå kolleger og foredragsholdere med utenlandsk aksent, noe som er avgjørende for det han driver med.

Det er utfordrende for Fernando å henge med i samtalen hvis mange mennesker i møtelokalet snakker samtidig.

Han sier at det hjelper om han kan se ansiktet til folk når han skal følge samtalen.

«Følg alltid med på møtelederen, og se på øynene til personene. Prøv å fange oppmerksomheten deres ved å gjøre små bevegelser med hendene. Det kan få dem til å se på deg.»

Et annet tips fra Fernando er å bruke digitale verktøy som støtte på arbeidsplassen. Han bruker mobilmeldingsappen WhatsApp og LinkedIn® for profesjonell nettverksbygging til å få kontakt med andre gjennom tekstbaserte apper i stedet å være avhengig av lyd.

Fernando er vant til å delta på internasjonale konferanser, og det er derfor en stor omveltning å jobbe hjemmefra.

«YouTube og Google er også nyttige for å forstå utenlandske aksenter», sier Fernando, som reiser mye og har jobbet for internasjonale selskaper i mange år.

«Jeg prøver å lære de mest brukte ordene i et land. Jeg ser på YouTube og tar notater, slik at jeg forstår noen av de lokale uttrykkene», sier han.

«På jobben må du ofte bli vant til mange nye lyder. Hør på dem, og spør hvis du ikke gjenkjenner dem. Ikke bli stresset av dette. Lydene blir helt naturlige etter hvert.

Prøv å være oppmerksom på personer som sitter bak deg, og hør etter når de snakker. Det var fantastisk da kollegaen min fra avdelingen for investorrelasjoner snakket med en av investorene våre i telefonen, og jeg kunne forstå 100 % av det hun sa. Jeg bare smilte og var kjempeglad», sier Fernando.

«Det er mye lettere hvis du alltid er villig til å lære. Aldri gi opp, og aldri vær redd. Vi vokser oss alltid sterkere i ugunstige omgivelser.»

Klikk her hvis du vil vite mer om Cochlear Nucleus lydprosessorer.

_____

LinkedIn, LinkedIn-logoen, IN-logoen og InMail er registrerte varemerker eller varemerker som tilhører LinkedIn Corporation og tilknyttede selskaper i USA og/eller andre land.

Hjelp oss med å forbedre Cochlear Family News.
Hva syns du om denne artikkelen?

Juridisk ansvarsfraskrivelse

Oppsøk helsepersonell for råd om behandling for hørselstap. Resultatene kan variere, og helsepersonellet vil informere deg om de faktorer som kan påvirke resultatet som du får. Les alltid instruksjonene før bruk. Ikke alle produkter er tilgjengelige i alle land. Ta kontakt med din lokale Cochlear-representant for produktinformasjon.

Synspunktet som blir gitt uttrykk for her, er synspunktet til enkeltpersonen. Ta kontakt med helsepersonell for å finne ut om du er en kandidat for Cochlear-teknologi.

For en fullstendig liste over Cochlears varemerker, vennligst besøk vår side med Bruksvilkår.